Studentberättelse: Joses resa till att lära sig Japanska i Japan under 2021

Lästid: 3 minutes

Som så många andra som hoppades studera i Japan 2020 tvingades Jose Moreno att fördröja sina planer när COVID-19 spred sig över hela världen. Men med tålamod och Go! Go! Nihons hjälp kunde Jose anlända till Japan i december för att börja sin resa med att lära sig japanska i Japan i januari 2021.

I september 2020, startade Go! Go! Nihon en namninsamling där den japanska regeringen uppmanades att tillåta språkstudenter från utlandet till Japan. Vid den tiden ogiltigförklarade regeringen visum som svar på COVID-19 och lämnade oräkneliga antal i limbo om när eller om de kunde flytta till Japan.

Läs vår intervju med Jose för att lära dig mer om hur hans erfarenhet har varit, från att lämna sitt hem i Spanien till att anlända och lära sig japanska i Japan 2021.

*Observera att svaren har redigerats för tydlighet och längd.

Innan ankomsten till Japan

När skulle du anlända till Japan och när anlände du faktiskt?

Min ankomst till Japan var planerat till juni eller juli, jag kommer inte ihåg just nu. Till slut lyckades jag komma in i december för att börja skolan i januari.

Hur var det för dig när du väntade på att höra om när du kunde komma in i Japan?

Ärligt talat, det var väntan som var värst av allt. Jag kunde inte föreställa mig tydligt när jag äntligen skulle komma till Japan och alla dessa kontinuerliga avbokningar. Och känslan av den möjliga förlusten av allt som jag jobbat för, i över ett år. Det var en väldigt hemsk känsla. Självklart tänkte jag inte vid något tillfälle på att avbryta någonting, jag ville komma och jag skulle göra det oavsett hur.

Hur påverkade denna försening ditt liv eller dina planer?

Lyckligtvis hade jag besparingar sedan jag avslutade mitt företag på grund av COVID-19. Jag fick ett tillfälligt jobb i Spanien under de månader som hela processen försenades och jag lyckades komma hit med mina besparingar nästan intakta.

Hur var Go! Go! Nihon under ansökningsprocessen?

Jag kunde inte ha gjort det utan Go! Go! Nihon. Jag tycker att ni gör ett riktigt viktigt jobb och jag kan personligen rekommendera er till alla som frågar mig. Jag skapade ett konto på TikTok om Japan och där skickar jag alla som frågar mig om att komma till Japan till er. Jag hoppas att jag inte överbelastade er server!

Wing of airplane

Resan och ankomsten till Japan

Hur såg processen ut för att lämna ditt hemland?

Under veckorna innan du kommer till Japan måste du göra dagliga temperaturkontroller. Jag hade gjort ett PCR-test en dag före mitt flyg och en gång i Japan gjorde de ett nytt test på flygplatsen. Tills de har fått resultaten av testet kan du inte komma ut från flygplatsen.

På planet var jag tvungen att ha en mask och en skyddande skärm hela tiden.

Hur var processen vid ankomsten till Japan?

Allt är mycket kontrollerat och uträknat. De får dig att gå igenom flera kontroller och de placerar alla passagerare i stolar med det avstånd som krävs för att få oss att passera på ett kontrollerat sätt. Det finns många åtgärder att vara medvetna om, men japanerna gör allt snabbt, bekvämt och dynamiskt.

Efter coronavirus-testet måste vi vänta igen i en korridor på en numrerad stol och när du har testresultaten kan du få ditt bagage.

Och hur funkade ditt boende i karantän och transport från flygplatsen?

På flygplatsen hade jag transport som väntade på mig och två andra. Det tog oss till dörren till hotellet där vi skulle sätta karantän i 14 dagar. Allt organiserades av skolan och genom Go! Go! Nihon.

Hotellet var fantastiskt, 4 stjärnor, och jag fick flera kuponger på 1000 yen för att kunna spendera i hotellets butik och restauranger. Jag tillbringade i princip min tid på att studera japanska och spela Fortnite med min kusin i Spanien.

Student studying Japanese

Skolstarten

När började du skolan?

5 januari.

Hur många dagar och hur många timmar per dag går du personligen till lektioner?

Fem dagar i veckan, fyra timmar om dagen.

Vilka åtgärder har din skola vidtagit under denna tid mot COVID-19?

Varje dag tar de vår temperatur. De ventilerar klassrummen hela tiden trots kyla, det finns desinfektionsgel överallt och de erbjuder ett online-alternativ för när någon inte mår bra, tror att de har symtom eller helt enkelt oroar sig för att gå ut på grund av COVID-19.

Hur ser du din inlärningsupplevelse hittills?

Det är mycket bra. För min takt är det lite snabbt, men jag tror att jag är en av de långsammaste i klassen, så jag antar att det är en normal takt.

Råd till andra

”Om du har chansen att göra det, [gör det bara!]. Gå steg för steg och plötsligt sitter du där på planet, njuter av flygplansmaten och tänker, det här händer verkligen! ”

Om du vill börja lära dig japanska i Japan 2021, se till att kontakta oss så att du kan få bästa hjälp och vägledning.

Dela den här artikeln

Go! Go! Nihon

Relaterade artiklar